HTML

nothusculpo

a birodalom visszavág - ahogyTEakarod.. mint valami rossz vándám filmben

Friss topikok

  • Bella Péter: ...verbálimpró "nothusculpo" impulzusra: {Zavartan keveredtem bele valaki más karácsonyába. Mindi... (2008.12.31. 12:42) LiveActFive - heellloooo mr. jingle bells
  • dozer: Ejj, Thomas rendesen nehezen pihente ki azt a szombat estet. Masnap csak talalgatta, mi volt alom,... (2008.11.28. 22:06) LiveActTwo
  • snake peti: :)) (2008.11.23. 17:43) LiveActOne

Linkblog

2008.12.07. 22:16 nothusculpo

LiveActFour

Időzavar. Mikulás. Elérkezett a tél. Megfagyott a kéz. Analfabétizmus. Propeller.ek.

Ez az időszak pont arra jó, hogy felfedezzük magunkban a fogyatékost.

A fogyatékos személyek speciális segítséget igénylő emberek. Főbb csoportjaik: értelmileg akadályozottak; látássérültek; hallássérültek; mozgáskorlátozottak; beszédben akadályozottak; a halmozottan sérültek (a fogyatékosság több területre terjed ki), valamint a teljesítmény- és viselkedészavarral küzdők.

Ha embertani szempontból a legfontosabbat szeretnénk megfogalmazni a fogyatékosokról, a legjobb szó az, hogy más. Sajátos nevelési igényű emberek vagyunk mi télen. Életünk nem kevesebb, és nem több, egyszerűen más, másfajta emberi élet. A fogyatékos ember: táplálékra szorul. Ezért mit csinál télen: Bevásárol vagy Vadászik.

Tod és Apple az utóbbit végezte. Vérszag járta át a Nobelweekly erdő sáncait. Jeges szél fújta át a kopasz lombkoronákat.

- A Hold világít Ránk. De én még mindig semmit sem látok. - kiáltott fel Tod.

- Hagyjad már. Itt a lámpa. - válaszolta Apple megsápadva.

- Akkor eddig miért nem kapcsoltad be? Mert mennék én, csak így nehéz végülis, hogy semmit sem látok. Jófejvagy!

- Vajon hol hagyhattam el ezt a szarvast. Nem látom a dögöt. Lehet feljebb volt, de meghülyültem én? Vagy van ugyanilyen fa? ÁÁÁ! Megvan. Ott van a szarházi. - majd karjával a sűrű erdős domb felé mutatott Tim.

Itt kell visszakanyarodni az elmúlt időszakhoz. Mély depresszió. Mégis Heves Izgalmak. Mindenkivel találkoztak, csakhogy teljes legyen a kép, erre senkiről semmi. Több video, hanganyag és fénykép is készült a torzulás megörökítésére. De írni róla. Túl nehéz lett volna. Protokoll, vidámság, rokon találkozások... csak a szokásos. Rengeteg szokással.

A szokás tulajdonképpen a társadalom működését és fejlődését irányító szabály, mely általában nem jelenik meg írott fénylő formában, a sötét gyakorlatban él. A társadalom fejlődésével a közösség életét irányító és szervező szokások is változnak.

- Egyesek kikopnak a gyakorlatból, mások megerősödnek, megint mások újonnan bekerülnek a közösség életébe. A gyakorlat nem megfogható dolog, éppen ezért a szokások sem feltétlenül stabilak, ráadásul megalapozásuk is nehéz, hiszen a használat tele van kiszámíthatatlansággal és megszegéssel. Ennélfogva a használat maga nem képes a szokás megalapozására. - indokolta Tod.

- Szerintem a társadalmaknak úgy kell megalapozniuk szokásaikat, hogy azok védve legyenek a köznapi használat erodáló hatásától. Erre jók a rítusok. A rítusok, liturgikus bemutatók olyan szokásokat , megértéseket, szabályokat, normákat alapoznak meg, melyek szerint kellene a viselkedéseknek lefolyniuk. Nem szabályozzák a viselkedést közvetlenül. - zárta a szót Apple.

- Értem, de én azt is hallottam, hogy a szokások, normák betartása általában a közösség által kikényszerített, a szokás be nem tartása többnyire a közösségből való kitaszíttatást vagy megszégyenítést eredményezett, de nem egy autoritás felől jövő büntetést. Ez csak a szokásjoggal jön elő.

- Akkor vegyük át mégegyszer. A múlt héten történtek színesen reprezentálják ezt. Vázold fel kérlek! - adta át a szót Todnak.

- :)

- Köszi, rendes vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál.

- Mittomén. Talán csütörtökön indult a pálinkával. Dodi berúgott. Mr. Rimple is. Snake is, de ő vasárnap. Aztán péntek szokásos: családi prokoll: A terminátor c. film újraforgatása, avagy Tod és unokatestvérei a konyhában a Papával. Musi Fisher, Frank Fisher és Heidi Ericsson, közös csemetéjük: Benito Fisher, Rafael Fisher nomeg a Jókedv. Durva flash volt azért. 10 perc és indulunk. Jó a hajad Mama! Ez itten meg kinek a vendége ez a jány? Nemtudjuk. Todra ne nézz. Aztán Mickey Mouse-nál buli. Pálinka rogyásig. Egyeseknek véghalál ugye. Hol a fülbevalóm? Szabat. Szavária Péntek: este a Megasztárokkal és Thomasékkal. A porondon a gonosz kis törpe: Lüszi marketing-gyanús szemei álltak. Aztán Te Thomaséknál kerested a Kakkót. Sok jót tettél! Vasárnap kígyóbűvölés, kiskutyázás. Rituál Hétfő Johnny Depp-pel a legkisebb Pangendorfnál, a dinasztia ékkövénél. A ledes csávó. 25ezerért akár 450 színt is megjelenít, ha arról van szó. Nem ismer lehetetlent. Sonka, sajt, mangalica, bor: gasztornómiai élvezkedés a cimborák körében. Szundi. Te mikor kelsz holnap?

- Jó ennyire részletesen nem kellett volna. Korán.

Sűrű köd volt a héten. Gyenge fagyok köszöntötték a reggel munkába iparkodó iparos városlakókat. A látkép: emberek kis manó formájában menetelnek, ki-ki buszra fut, Tod cigarettázik az autó mellett, Apple fel sem kel, parapéntek. Már a prostituáltak sem kibickednek. Te elhiszed?

- Nézd meg ezek is ilyen fiatal iparosgyerekek. - értelmezte a fogyasztót Apple.

 Szombaton Olivia Green, a fiatal artista lány is hazatért. Örömmel újságolta a hírt: van pálinkája. Apple-lel nagyon örültek egymásnak. Propeller. Fogyatékosok kép. Ez is bizonyítja a télen mindenki fogyatékos lesz axiómát. Marc Romboy FM4 - plusz 4 kör a városban, felejthetetlen pillanatokat éltek át.

Benzéknél pislákolt már az olajlámpa fénye. Mikulás-napi mulatsággal kedveskedtek barátaiknak. A lakást Irina és Suzanne másodpercek alatt adventi koszorúvá varázsolta. Később Irinát Tod emiatt be is nézte Szűz Máriának, ki Szent Vektor térdére borulva várta a kis Jesus Benz megszületését. Költői pillanatok voltak. 

" ...s mind a jászol köré gyűltek, hogy együtt várják a kis Jesus Benz születését. Nézd Rachelt, a kis Júdást. Puncsgép. Nomeg a vesztes Nils, aki dupla áron megveszed azt, amit majd csak féláron tudsz eladni."

Területfelosztás: Vektornak és Irinának azonnal mennie kell. Ökrökkel és szekerekkel hagyják el a várost, mint egy karaván. De Vektor szeme csal: lehet délibábot látott! Irina a szamáron, ez olyan mint, Gucci után Winket hordani. Mint egy rossz tinifilmben: A portyázó Vick kalandjai, avagy hogyan tanulj meg targoncával költöztetni 2 nap alatt. Aztán Holgerson and Benz city. Pokoli történetek egy angyali világban. Még az autópályát is megadóztatják azon a részen. Suzanne uralkodik majd a nép felett, előbb-utóbb mindenkinek távoznia kell. 

Honfoglalo. 2 győzelem. Vasárnap.

Ismét a fogyatékosság, és az ezzel párosuló őrület: a vadászat. Szokásos. Nagyonkivagyok.

Nothusculpo @ Sokkot kaptam. Én is.   

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: liveact


A bejegyzés trackback címe:

https://nothusculpo.blog.hu/api/trackback/id/tr24810116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása