HTML

nothusculpo

a birodalom visszavág - ahogyTEakarod.. mint valami rossz vándám filmben

Friss topikok

  • Bella Péter: ...verbálimpró "nothusculpo" impulzusra: {Zavartan keveredtem bele valaki más karácsonyába. Mindi... (2008.12.31. 12:42) LiveActFive - heellloooo mr. jingle bells
  • dozer: Ejj, Thomas rendesen nehezen pihente ki azt a szombat estet. Masnap csak talalgatta, mi volt alom,... (2008.11.28. 22:06) LiveActTwo
  • snake peti: :)) (2008.11.23. 17:43) LiveActOne

Linkblog

2008.11.21. 18:50 nothusculpo

LiveActOne

Kezdjük el ...

Hipotézis: A REGGEL

Előző este Tod és Apple valamint a cimborák, név szerint Snake, a kígyó, Dodi Alfayed - ki fentről jött és párja: Mr. Rimple. Nehéz este volt. Lassan indult, Tod sokáig melózott, Apple sietett haza az iskolából, aztán egymás keresése majd megtalálása a Cukrászda előtt, Tod bepattant az autóba, dobott egy puszit és közölte: most hagyjál békén:), jó csendes háttérben Richie Hawtinnal peregtek az akadályokat elkerülve. Sötét ház fogadta őket. Apple Todhoz szólt: 

- Nincs itthon senki.

- Van valami ötleted?

- Anyám hamarosan végez a pedikürrel, a kisgyerek meg viszi Mr. Rimple autóját szervízbe.

- MIért mi baja a verdának?

Apple kis tanakodás után lassan de határozottan felelt:

- Ha jól tudom beázik. Azt ragasztják vissza.

- Hova vissza?

- Jah nem, csak beragasztják.

- Mindegy, hagyjuk.

Autó érkezik. Már messziről hallották a dízel hangját, ahogy a sötét csendes éjszakában felmorog. Anya jött:) Mrs. Popps érkezett és betessékelte a gyerekeket, kik ezidáig még mindig a ház előtt a kutyával játszadozva tanakodtak. Apple boldogan ért be a házba, ahol Mr. Alex Popps új fogaiba ütközött. Mrs. Popps is a lépcsőről érdeklődve figyelte, hogy férje ismét teljes ember. Elmosolyodott és eszébe jutottak a régi szép idők, mikor Alex és Ő még fogínygyulladás nélkül haraphattak bele egy almába vagy a törökmézbe. Tod illedelmesen várakozott, várta a fejleményeket. Hirtelen Mrs. Popps a zsebéhez kapott:

- Jaj! Hol lehet a telefonom? Lehet a pedikürősnél hagytam? Oh igen! Gyerekek! Nem mennétek el érte?

- Dehogyisnem! - felelte Tod.

Apple nagyot sóhajtott:

- Jó hogy végre hazaértem, most mehetek el újra...

Ismét elindultak. Útközben azon elmélkedtek, mit vegyen Apple a 86 éves Mrs. Popps nagynénjének. Megérkeztek Todékhoz, Apple berohant a telefonért, Tod pedig beparkolt az autójával. Elindulván megbeszélték, hogy később lemennek vásárolni valamelyik multiba mert múlt héten is milyen jó volt meginni egy kis rövidet. Hazatérve már a ház is benépesedett. Megjöttek Dodiék is, valamint Snake is csatlakozott az estéhez. Mrs. Popps közölte, Ő még leugrik a Tescoba vásárolni valami ajándékot, nem e tartanak vele a gyerekek. Dehogynem! Apple és Tod illedelmesen:) fogadta ezt a felkérést, hiszen közös célok vezérelték Mrs. Popps-szal. Egy feltétel, egy szokásos cselekvés és már a parkolóban is voltak. Feltűnően sokan vásároltak aznap este. Próbáltak célirányosan sietve túlesni ezen az egészen, de Mrs. Popps nehezítette ezt, mert ajándékötlet hiányában csak kószált a sorok közt. Apple megunta ezt a szerencsétlenkedést, és felpörgette az eseményeket. Tod is kapva kapott az alkalmon egy kis viccelődésre, hamar döntésre bírta Mrs. Popps-ot:

- Nos, szerintem válasszunk egy semleges könyvet, mely a végelmúlásról szól, egy kis csokit, amit elszopogathat a fogaival (a tejkaramella már nem játszik), egy kis alkoholt, így a végén, meg persze képeslapot és hozzá megfelelő ajándéktáskát - majd Tod becsukta az Emberi test c. könyvet és Apple-höz fordult:

- Lassan húzzunk már!

Apple egy szempillantás alatt összeválogatta a megfelelő ajándékokat, Mrs. Popps csodálkozva nézte ezt. 

- Vajon hol lehet a pálinka? - kérdezte sopánkodva Tod.

- Itt van. Melyik legyen? 

- Nekem mindegy, jó ez is meg az is, de vegyünk inkább abszintot.

- Jó. 

Pulthozállás. Arc! Mosoly. Egy ősvadász a háttérben. Pakol: 4 csomag vatta, tisztasági betét, és a legolcsóbb bor. Szívás... És magában beszélt, szegény látszott rajta mennyire elege van már. Nem sajnálták. Boldogan meneteltek haza. A legkisebb is számít..Te elhiszed?

Aztán a feje tetejére kerültek a dolgok. Szokásos. Abszint. Ice-Tea. Sör. Itt kell megemlíteni a többiek már hangoltak az estére. Ami nem volt. Rimple és Snake már több korsó komló után vigyorogva fogadták Todékat. Dodi lesütötte szemeit, mikor Apple a szobába lépett. Nem kérdezett, csak választ várt. Apple megemelte fejét, cigarettáját meggyújtotta és rendet tett. Szavaitól néma csend kerekedett a szobában. Persze csak Tod mert megszólalni:

- Hagyjad már.  Inkább idenézz: justmusic.fm - szigorú csütörtök..HOl vannak a poharak?

Ok. Apple pohárért rohant, Tod a többieket szórakoztatta. Rimple üzletember. Todot már hosszú évek óta ismeri. Irány a honfoglalo. Vereség, Tündöklés, Vereség. Jó, ezt inkább hagyjuk.

Egyik abszint a másik szokást követte, majd a szokás követelte az abszintot. Jót mulattak. Tod indulásra ösztönözte a társait. Akarata ismét teljesült, Dodi felajánlotta, hogy hazafuvaroz mindenkit. Snake korábban kiszállt, nagyon kivolt. Todéknál egy utolsó cigi, a hengerfejet inkább egy másik sztoriban. DVD persze kinnmaradt, Ice-Tea szintén, Tod hazaért. Apple Riple és Dodi pedig elhajtottak. Csend honolt a térben.

Mindezek folyománya a másnap REGGEL tehát: K.O.

Nothusculpo @ De a birodalom visszavág!

 

1 komment

Címkék: liveactone


A bejegyzés trackback címe:

https://nothusculpo.blog.hu/api/trackback/id/tr46781697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása